NOVETATS » GESTIó FORESTAL SOSTENIBLE


» 15/02/2013

Treballs de millora forestal a la finca Mas d'Anda, al TM de Montblanc

Jan i Maiet ha finalitzat aquest mes de febrer els treballs de millora forestal en 5,18 hectàrees de bosc a la finca privada de Mas d’Anda, situada al terme municipal de Montblanc.

Els treballs s’han executat d’acord a les actuacions programades en el Pla Simple de Gestió Forestal de la finca, i han consistit en l’estassada manual de sotabosc, la poda de rames baixes, la selecció de tanys d’alzina i la tallada selectiva de pins, així com també l’eliminació de restes vora camins. L’execució d’aquesta obra ha tingut una durada de dos mesos i s’ha finançat una part gràcies a l’ajut de “Actuacions a la gestió forestal sostenible” atorgat l’any 2.012 pel Centre de la Propietat Forestal, i també s’ha pogut finançar amb els ingressos per la venda de fusta obtinguda com a resultat dels treballs realitzats. Aproximadament s’han extret unes 48 tones de pi blanc i pinassa, una part amb destinació a serradora i la resta per a biomassa, i també unes 30 tones d’alzina, destinada a llenya per consum domèstic.

Més fotografies:

Abans dels treballs Abans dels treballs Abans dels treballs Selecció de tanys d'alzina Durant els treballs Durant els treballs Durant els treballs Durant els treballs Durant els treballs Durant els treballs Durant els treballs Durant els treballs Arrossegant feixos d'alzina Tala selectiva Durant els treballs Carregant la fusta per transportar-la